The Hanged man(SE)

Under Rebecka Rolfarts vingar hittar ni kvartetten The Hanged Man.
Sedan 2013 har de spelat sin mardrömslikt vackra popmusik, hela tiden i gränslandet av sorg, styrka, smärta, kraft, mysticism och fantasi. Sångerna har lockats ut ur den dolda brunn, i hjärtats hemliga vrår, och förevigats i den här världen med glänsande skrud.
Youtube title

The Hanged Man uppstod ur lugnet efter stormen, i en stillhetstid efter att världen plötsligt vänts upp och ner. Först då kunde ögonen börja se inåt.

Inspirationen kommer från mörka platser som skogar, himmel och hav – även det egna psyket där interiören är likt en sjö. Men platserna är inte nödvändigtvis läskiga, de är egentligen trygga. Det är på dessa ställen själen får rum att skrika ut sitt behov av bekräftelse.

Musiken har beskrivits som “fantastisk fusion av tarotkortsmörker och pop” (PSL) och “mörk pop av bästa kaliber” (Festivalrykten).

 

I november 2014 kom det första mini-albumet “First Quarter Moon”, uppföljt av kassetten “Lord Have Mercy” i januari 2016, båda via Kning Disk.

Debutalbumet “Of Blood Is Full” släpptes i september 2017 via Dubious Records. Det spelades in på en gammal vingård i norra Italien, Palazzo Stabile, av Max-Måns Wikman.

Bandets musiker är alla välbekanta på den svenska musikscenen, då de också medverkar i band som Dungen, Saigon, side effects och Second Oracle:

Rebecka Rolfart – sång / gitarr

Elias Jungqvist – syntar

Mattias Gustavsson – bas

Dennis Egberth – trummor