Marcus Norberg and the Disappointments(SE)

Maj 2017 släppte Adrian Recordings och Rundgång Rekords tillsammans ett soloalbum med en av de mest utmärkande figurerna i den myllrande Malmöitiska musikscenen. Marcus Norberg känner vi igen från band som YAST, Nightmen och Toi Let och hans debutsoloskiva heter "Heal the World”.

YAST, Toi Let och Nightmen’s musik är skapade för lördagsnätter, medan Marcus Norberg And The Disappointments finns där för den oundvikliga Sunday blues som kommer efter. Marcus har alltid skrivit melankoliska texter, men detta är första gången de gifter sig med samma sorts musik.

2019 kom EP:n "Absolute Music".
Youtube title

Starten genom Europa

2010 vinkade Marcus Norberg adjö till sin hemstad Sandviken, även om de ränderna aldrig gått ur, och flyttade till Malmö. Väl där uppslukades han snart av stadens många klubbar och spelställen, både lagliga och mindre så. Det dröjde inte länge förrän han själv var en stor del av allt detta. I Malmö fanns också andra Sandvikare, bl.a. hans kompisar som spelat i Sandvikenbandet Aerial. Tillsammans bildade de snart bandet YAST. Under många år (kanske fortfarande) var YAST en av stadens mest lysande stjärnor på den alternativa gitarr-drivna pop-scenen. Två album och otaliga fantastiska och betydelsefulla spelningar över hela Europa samt klassiska blogg-hits har det blivit. Förutom att skriva drömska låtar och framföra dem med sin karakteristiska bas vs falsett-stämma var Marcus fullt upptagen med att färga håret och tatuera sig.

Lite hårdare, lite krautigare och mindre vokal

En unik kombination av lathet, rastlöshet och extrem talang drev honom vidare och snart bildade han parallell-bandet Toi Let tillsammans med 3/5 av YAST. Lite hårdare, lite krautigare och mindre vokal, i kombination med fantastiska melodier. Malmöscenen är ett gytter av kreativa och otåliga begåvningar och snart ser vi Marcus lite här och var på och utanför scenen, ofta med en öl i handen, en ny tatuering och en gitarr kring halsen, eller som i bandet Nightmen där han frenetiskt driver den läderjacksklädda power-punken framåt bakom trummorna.

Tiden var mogen för ett projekt i eget namn

Men parallellt med allt detta fanns det låtar som inte hittade ett hem. Kanske låtar som låg honom ännu närmre hjärtat, kanske t.om låtar som han inte vågade släppa ut till andra sammanhang än med sigsjälv. Tiden var mogen för ett projekt i eget namn. Tillsammans med Emil Isaksson på Studio Möllan och Joakim Lindberg i Double Sun har han spelat in ett album med klassikt låtskriveri. Han säger själv att han vill att det ska va lätt att lyssna på, friktionsfritt och vackert. Han har både lyckats och misslyckats. Helt ensam är han ju dock inte, som namnet skvallrar om. I kompbandet the Disappointments hittar vi Markus Johansson (YAST, Toi Let, DÖDEN), Niklas Wennerstrand (YAST, Toi Let), Erik Mellerstedt (Nightmen), Matilda Berggren (Mixtapes & Cellmates).

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 8 442 22 63+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning

Relaterade artister