Kriget(SE)

Det är som om Kriget färdas genom sorgebearbetningens faser mitt framför oss. Det är som att bandet är en levande själskropp som känner och därför både påverkas och utvecklas i sina karaktärsdrag.
I många år har bandet, precis som vilken sympatisk inkännande kropp som helst, absorberat omvärldens bedrövelse och gjort som själar gör när det smärtar. De har kapat av sina känslor och istället gått i motanfall. När det gjort för ont att uppleva elände har Kriget i sina tidigare album, likt alla punkband, hamnat i en hyperaktiv reaktionsfas. De har reagerat med att gå till frenetisk motattack och hanterat känslor av obehag med anfall.
Youtube title

Kriget har med en skarp och baktung ljudbild nästan velat ramma det onda. Kroppen har skakat, skrällt, väsnats och gjort motstöt mot det som gör ont som för att skrämma bort och helst tillintetgöra det. Men plötsligt har de bytt spår. Det verkar ha blivit dags för bandet att färdas vidare in i ett slags bemötande av det onda. Med den här mognaden kommer plötsligt uttryck som är lite nytt för bandet nämligen sorg och vemod. Kriget verkar ta in och bearbeta känslor. Deras attackerande framåtlutning har till stora delar bytts ut mot smått tillbakalutad eftertanke i mer atmosfäriska och luftiga produktioner än tidigare. Sorgsenheten varvas faktiskt också med en försiktig längtan efter något bättre där längre fram på färden. Ja, tro det eller inte, men hos det nya Kriget glimrar faktiskt hoppet till ibland.

/ Ametist Azordegan

Kriget är:

Christoffer Roth
Gustav Bendt
Per Nordmark
Mattias Franzén

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 8 442 22 63+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning