Hey Elbow(SE)

Hey Elbow består av Julia Ringdahl (sång, gitarr), Ellen Petersson(blås, elektroniskt) och Liam Amner (trummor). Bandet bildades 2013 och debutlåten ”Blanca” gjorde snabbt avtryck och skapade vågor i medvetanden och på nätet. ”Blanca” är en låt om begränsningar, kategoriseringar och förutfattade meningar som hindrar människor från att vara dem de är; ett återkommande tema hos Hey Elbow. Hey Elbows debut släpptes 2015 på Adrian Recordings och 2018 kom uppföljaren C0C0C0.
Youtube title

Med en bakgrund i jazz och musikalisk skolning, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, skapar Hey Elbow udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck. Ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer enligt en demokratisk filosofi som låter flygelhornet ta lika mycket plats som sången, trummorna eller elektroniska ljud. “I vår musik är soundet minst lika viktigt som själva kompositionerna. Vi gillar att lägga till små detaljer I ljudbilden, och det behöver inte bara vara toner utan lika gärna ljud och brus. De tillför musiken precis lika mycket som tonerna.” Efter att ha spelat i många olika konstellationer innan beskriver de en känsla av befrielse när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på att ta form. Skapandeprocessen är mer intuitiv än analytisk och begränsar sig inte till uttänkta stilgrepp. “Den mesta av vår inspiration är nog omedveten. Vi pratar inte så mycket innan vi skriver en låt om hur vi vill att den ska bli, utan försöker låta allting bara hända. Vi har aldrig pratat om vilken riktning Hey Elbow ska gå eller hur vi vill låta.”Atmosfär och tyngd, känslomässig laddning, vackra melodier och samtidigt en avskalad återhållsamhet i kombination med experimentlusta i produktionen är alla bidragande komponenter som gör det svårt att glömma Hey Elbow när man väl har hört dem.
Debutalbumet spelades in under nio dagar tillsammans med producenten Joakim Lindberg i Studio Möllan och Double Sun Studio i Malmö. Joakim som även spelar i bandet MF/MB/ har på senaste tiden producerat en mängd nya band.

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 8 442 22 63+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning