Frida Öhrn(SE)

Redo att flyga solo

Frida Öhrn har den där speciella rösten du inte glömmer i första taget. En röst som sticker ut och fångar dig med sitt nära och lite raspiga sound.
Kanske var det därför som ”Release Me” med bandet Oh Laura och Fridas röst i spetsen blev en superhit världen över i samband med en SAAB-reklam 2007.

Frida Maria Elisabeth Öhrn är född i Stockholms-förorten Solna. Med sina 40 år på nacken har hon, förutom två barn, hunnit med en gedigen musikkarriär.

Hon har släppt 4 album ihop med country- och popgruppen Cookies ´N´ Beans, vars saga började 2003 med en spelning i en sunkig källare på söder. De har mellanlandat i Melodifestivalen, på den fantastiska scenen Dalhalla då med Rosanne Cash i juli 2009 och gästat Peter Jöback i hans julshow på Globen. Trion har även sjungit med Kris Kristoffersson, varit på roadtrip i Smokey Mountains och spelat i Nashville.

2020 tävlar Frida återigen i Melodifestivalen, men denna gång äntrar hon scenen som soloartist med den starka låten ”We Are One”. En låt som handlar om inkludering, gemenskap och att se varandra. Om att vi alla är lika varandra innerst inne, alla har vi våra toppar och dalar, fast på olika sätt.

”You better stick to your own story. Be the writer, be the voice in your own movie”

”Det har skett en revolution dom senaste åren. Vi har börjat öppna upp och dela med oss av vårt inre. Det trasiga, skitiga och vackra. Och vi har tagit emot och lyssnat. Jag tänkte på just det när jag skrev låten. Man måste våga lite på sin inre röst och våga vara sårbar ”, säger Frida Öhrn.
Youtube title

Frida har genom åren även samarbetat med några av Sveriges främsta musiker i olika framgångsrika konstellationer. Bland annat med Bo Sundström där de tillsammans tolkade Pär Lagerkvist tonsatta dikter på skivan ”Den Lyckliges väg”.

Hon har varit musikansvarig och skådespelerska i den politiska teaterföreställningen The Laramie project på Stadsteatern i Skärholmen och medverkat i Peter Jöbacks show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm.

År 2014 tog Frida Öhrn sina första steg som soloartist med debutsingeln What are you waiting for. Solo och under namnet ÖHRN blandade hon in ett nytt elektroniskt sound som hon själv beskriver som en blandning av Massive Attack och Björk i en euforisk, uppmanande och drabbande tappning.

Frida Öhrn driver även det egna skivbolaget Eaglebrain och 2016 släppte hon sin första solo-EP ”Bang Bang”, som hyllades bl a av Gaffa och beskrevs med orden ”med känsla och kraft”.

Kontakta oss

AgentKristian Larsson+46 (0) 8 442 22 62+46 (0) 737 768779kristian@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning

Relaterade artister