Bye Bye Bicycle(SE)

Bye Bye Bicycle är tillbaka med singeln "Mirrors"!

Bandets resa började 2001 i Bovallstrand på den svenska västkusten. Där träffades Samuel och André och beslöt sig att de ville bilda ett band. Då utbudet av andra ungdomar i bygden var starkt begränsat beslöt de sig för att inte hålla auditions i sin jakt på fler medlemmar och utan intagningsprov anslöt sig strax Nils, Viktor och Jakob.
Oceanen
Göteborg
Youtube title

I nästan ett decennium kom bandet att spendera största delen av sin lediga tid i replokalen. Vilket föll sig helt naturligt då ingen av dem kunde spela något instrument sedan tidigare. Det var först i augusti 2009 som fullängdsdebuten ”Compass” kom ut (Bonjour Recordings). En debut med ett starkt konceptuellt tema som bandet själva beskrev som ”jorden runt på 10 låtar”.

Albumet mottogs väl och många recensenter gav bandet epitet som ”det stora framtidslöftet” eller kallade det ”en fantastisk debut”. De blev även mycket omskrivna i pressen och fick P3 rotation i radio samt gjorde flera TV framträdanden. Skivan lanserades i 15 länder och tog bandet på flera omfattande turnéer runt om i Europa. Där spelade man ofta för fullsatta hus och besökte ett flertal festivaler som bl.a. Popaganda (SWE), Reepherbahn Festival (Tyskland) & Eurosonic (Nederländerna).

Till sist med över 100 spelningar i bagaget kände bandet att de turnérat färdigt och att det var dags att påbörja skisserna till uppföljaren, ”det svåra andra albumet”. “Nature” släpptes 2012.

Kontakta oss

AgentMattias Albinsson+46 (0) 8 442 22 63+46 (0) 709 241412mattias@headstomp.com

Vad vi gör

Bokning