YAST

Kanske är det en tillfällighet eller också är det nödvändighet för att kunna längta bort tillräckligt innerligt, att ha sina rötter i en stålverkstad som Sandviken om man är lagt åt det drömmande bortvända hållet och spelar musik. Det är lo-fi-romantikerna YAST. I september 2015 släpptes deras andra album "My Dreams Did Finally Come True".

Läs mer

Bandet bildades 2007 av Carl Kolbaek-Jensen, Tobias Widman och Marcus Norberg. 2008 lockade Malmö med en gemensam flytt och sedan nått år tillbaka har de fått förstärkning av postrockbandet Aerials trumslagare och basist; Markus Johansson och Niklas Wennerstrand.

I februari 2012 släppte de sin första singel ”Believes”, den va upptakten på en singeltrilogi, bestående av ”Believes”, ”Strangelife” och ”Stupid” som leder fram till deras debutalbum. En trio perfekta drömska poplåtar som på sitt nonchalanta men ödmjuka sätt letat sig ut på hela världens bloggar. Sällan har ett svenskt band haft en bättre start på sin karriär. Utöver den virala uppmärksamheten har de spelat massvis under året bl.a. tillsammans med besläktade artister som TOY, The Drums, Tame Impala och DIIV, samt en UK turné och flera festivalspelningar.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Diskografi: 

2015 My Dreams Did Finally Come True
2013 YAST

Skivbolag: 

Adrian Recordings

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)