Rebekka Karijord

I Januari 2014 släppte Rebekka Karijord samlingsalbumet "Music for film and theathre". Det har bland annat kallats för "ett soundtrack till dina drömmar" och "rå, känsloladdad vokal pop". Albumet är en samling av låtar Rebekka under de senaste sex åren skrivit till film, teater och dansföreställningar. Med piano, stämmor och sköra fioler spänner nordnorska Rebekka Karijord upp ett nät av sagotrådar som berör. 2017 släppte hon albumet "Mother Tongue".

Läs mer

Rebekka Karijord är en Norskfödd musiker och kompositör bosatt i Stockholm
sedan 13 år tillbaka. Efter att ha skapat musik till över 30 filmer, teaterpjäser och
dansuppsättningar började Karijord 2009 att spela in sitt första riktiga soloalbum.
Detta arbete resulterade i den suggestivt mörka och minimalistiska skivan “The Noble Art of Letting Go” 2010 som möttes av strålande recensioner i England och Europa.

Detta ledde i sin tur till turnéer i Skandinavien och Europa, låtplaceringar på BBC och ABC Television samt den världsturnerande nycirkusen Cirkus Cirkörs föreställning “Wear It Like a Crown” som baserades på Rebekkas låt med samma titel. Spektrumet på Rebekkas musikaliska horizont vidgades och med detta startade ett nytt kapitel i hennes konstnärliga liv.

Med en längtan efter att utmana sina egna gränser och med en ambition att skapa något kraftfullare och samtidigt sårbart började Rebekka att jobba på nytt låtmaterial. Under sommaren 2011 gjorde hon och en handfull musiker ett litet hus på den svenska landsbygden till sitt hem, för att där försöka få ner några av dessa berättelser på band. Men efter sex veckors arbete kände Rebekka att något saknades i inspelningerna och efter några sömnlösa veckor tog hon det svåra beslutet att börja helt om.

Den här gången återvände hon till Gig Studios i Stockholm där hon bestämde sig för att spela in alla låtar live, och även all sång. Målet var att fånga all den dynamik som rymdes i låtarna, avintellektualisera processen och att i så hög grad som möjligt få låtarna att närma sig sin ursprungliga demoform. Hela skivan spelades in under åtta dagar i december 2011 som präglades av intensivt och extatiskt roligt arbete.

Den kom att få namnet “We Become Ourselves”. Resultatet är en rå,
känsloladdad, sårbar, ärlig och dynamisk skiva, levererad med den omedelbara
precision och övertygelse som Rebekka Karijord så mästerligt förfogar över. Rikligt fylld av orglar av alla sorter (bl.a. en stor kyrkorgel) pojk och manskörer, piano, massor med trummor, allt medan den komplementerar Karijords vilt rörliga och slående vokala prestation.

We Become Ourselves (part one) är del ett av ett dubbelalbumkoncept som
vidrör ämnen som maskulinitet kontra femininitet, den mänskliga kroppens inneboende föränderlighet och naturen som en respektingivande källa till inspiration. Den första delen är en naken och romantisk berättelse om tvåsamhet, livsglädje och förgänglighet.

Turnéperiod: 

På förfrågan.

Line up: 

5-manna band.

Diskografi: 

Mother Tongue (2017)
Music For Film and Theathre (2014)
We Become Ourselves (part one) (2012)
The Noble Art of Letting Go (2009)
Good or Goodbye (2005)
Neophyte (2003)

Skivbolag: 

Control freak kitten

Promotion: 

PROMOTION SWEDEN
Ebba Lindqvist PR
Ebba Lindqvist
brev@ebbalindqvist.se
+46 (0)70-4803300