Paper

Paper är en trio bestående av medlemmar från Bear Quartet, Paddington DC, Audionom och Pig Eyes. Musiken baseras på influenser från frustrerad punk och monotoni kombinerat med popmelodier. I oktober 2015 kom deras tredje album.

Läs mer

“Första gången jag hörde Paper smälte min hjärna - jag blev kär. Calle Olsson, Tobias Rask & Peter Backebo knäckte mig totalt med en bomb av synth, punk, hypnotisk monotoni, och vackra melankoliska melodier och direkta, nakna texter. Paper skriver låtar som saknar allt onödigt, inget fluff och bullshit, utan rakt på sak och synbarligen enkla på ett sätt som är sjukt svårt att åstadkomma. De har ett helt unikt melodi-språk och texterna är ärliga på ett grymt modigt sätt.
Att se Paper live är fruktansvärt starkt, det är som en projektil eller ett snabbt tåg som speedar fram, drivet av sorg, hat, kärlek och eld, det går rakt in i hjärtat. Trummorna och gitarren pumpar och matar monotont, effektivt och ostoppbart och syntharna glittrar medan Calle levererar de stenhårt ärliga texterna med gravallvarligt ansiktsuttryck. Jag har spelat tillsammans med Paper flera gånger tillsammans med mitt eget band Les Big Byrd och vi har gjort covers på varandras låtar och jag vet att de är en sjukt stor inspiration såväl för mig som många av det här landets bästa musiker.
Calle Olsson har ju spelat med och bidragit till många av Sveriges bästa band, The Bear Quartet, Fireside, etc, han har solo-projektet Paddington Distortion Combo och han har spelat med och bidragit mycket till mitt och Björn Yttlings projekt Smile bland mycket annat. Peter Backebo har en bakgrund hos Stockholms kraut-punk-legender Audionom och Tobias Rask spelar bland annat med fantastiska Pig Eyes. Men tillsammans är de Sveriges starkaste power-trio, och man har sällan hört tre personer åstadkomma en så perfekt ljudvärld tillsammans.”
Jocke Åhlund (Les Big Byrd, Teddybears, Smile m.fl.)

Turnéperiod: 

2015 - 2016

Skivbolag: 

Novoton

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)