Kassia Klein

De har redan släppt två singlar ihop – ”En vinternatt” (2016) och ”Såg du röken” (2017). I år får vi mer musik från Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl till ungdomen), under nya duonamnet Kassia Klein. Albumet ”Death To All Things Pop”, som de arbetat fram på distans, släpps i höst. Men redan den 9 maj blir det singelsläpp.

Läs mer

– Vi skrev albumet under 2017 från två ställen, Göteborg och Stockholm, utan att träffas fysiskt. Det har varit skönt att det inte finns några krav på att ses och vara trevlig, att stå för saker face to face och hålla på som man gör IRL, berättar Maja Gödicke.

Popartisten bakom sololåtar som ”Ligga still” och ”1920” kallar sitt projekt ihop med Kåre Vernby (som gjort musik under namnet Farväl till Ungdomen) för en intensiv, kreativ relation på distans. De brukar båda beskrivas som personliga, berörande och nära i sitt artisteri. Att inte sitta i samma rum och jobba hjälpte faktiskt till att behålla den där nakenheten och nerven även i deras samarbete.

Nu har duon hittat ett gemensamt namn – Kassia Klein. Maja Gödicke förklarar:

– Vi ville ha en gemensam pseudonym, som författare använder sig av. Kassia var en bysantisk poet och kompositör på 800-talet, och Klein tog vi efter Yves. Den blåa färgen har varit en slags klangbotten för oss, och vi gillar konsekvensen i hans arbete. Vi gillar också att Kassia Klein låter som en Harlequin-författare. För mig personligen är Kassia Klein ett skyddsrum där en får lov att vara ärlig, känslig, svag och drömmig.

Den första singeln från Kassia Kleins fullängdare släpps den 9 maj och bjuder på låtarna ”Kokomo” och ”Svanarna”. Den förstnämnda är ett malande punkigt adjö till grupptryck och klubbliv. Gödicke skrev låten för flera år sedan och den har fått ny skrud av Vernby. ”Svanarna” är en psalm. ”Det vackraste Kåre har gjort” tycker Maja. Mer information om albumet ”Death To All Things Pop” kommer inför släppet i höst.
I höst ger Kassia Klein även konserter, på tre utvalda teatrar: Victoriateatern i Malmö, Stora Teatern i Göteborg och Kulturhuset Stadsteatern (Hörsalen) i Stockholm.

Turnéperiod: 

2018

Line up: 
Diskografi: 
Skivbolag: 

Luxury

Promotion: 
Pressklipp: