Pascal

Efter fyra hyllade album tog Pascal en paus som nog blev lite längre än de tänkt sig (fem år) och de tre medlemmarna hann släppa många hyllade album med sina sidoprojekt (Skriet, Dödsfest och NEJ) under den tiden. 2016 var de tillbaka och visade vart skrammelskåpet ska stå med sitt femte album "Revy", som har spelats in i den legendariska Hansastudion i Berlin.

Läs mer

Det finns något unikt och svårgreppbart hos den gotländska garagerocktrion Pascal. Samtidigt som de bär på en deppighet, vilar det alltid en sprudlande lekfullhet i grunden. Just därför sträcker sig deras musik åt både Joy Division-hållet, Bob Hund och The Cramps på samma gång. Inte för att vi egentligen borde jämföra dem med något annat. Pascal är Pascal och helt unika i sitt uttryck.

Pascal har försett Sverige med sin skramliga garagerock sedan debutalbumet Förbi Fabriken år 2006. Sedan dess har de hunnit med att göra covers på Judas Priest och Bruce Springsteen, släppa ett splitalbum (Allt det här, 2011) tillsammans med Mattias Alkberg, åka på turné med Bob Hund och göra två fullängdsalbum till; Galgberget (2008) och Orkanen närmar sig (2010). På den här skivan gör de en cover på Hurriganes "I Will Stay" (som i sin tur är en cover på "The Lollipops "I'll Stay By Your Side") som i Pascals version heter "Forever". Efter nästan exakt fem års tystnad är det äntligen dags för nytt album igen. Dags för ljud. Dags för den där typiska Pascal-energin att omfamna oss.

Turnéperiod: 

på förfrågan

Diskografi: 

2016 - Revy
2011 - Allt det här (Split-skiva med Mattias Alkberg)
2010 - Orkanen närmar sig
2008 - Galgberget
2006 - Förbi fabriken
2005 - Pascal (demo)

Skivbolag: 

Novoton

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)