Firefox AK

Efter en lång tids tystnad släppte Firefox AK nytt material 2016; "A New Shape" som består av fem låtar som lägger sig tätt intill.
Som tröstande viskar att jo, livet är rätt tufft ibland. Varje ton och textrad vet att mörkret kan vara outhärdligt, men också att det blir bättre. Det är låtar som ständigt är på väg, som placerar lyssnaren i passagerarsätet och tar oss med på en resa genom tid och rum. Utanför fönstret passerar både storstadens våta asfalt och landsbygdens täta skogar. I höstas släppte hon även singeln "Closure".

Läs mer

Liksom tidigare ägnar sig Firefox AK, eller Andrea Kellerman som hon kallar sig till vardags, åt melankolisk och elektronisk pop som utgör ett perfekt ljudmotiv till textrader som känns närmare och mer angelägna än någonting hon skrivit tidigare. Kanske är det en av anledningarna till att hon aldrig känt sig så säker på en inspelning som den här gången. Producenten Claes Björklund, bland annat känd från Iamamiwhoami, har utan tvekan också haft en viktig roll. Med stor fingertoppskänsla har han gett låtarna en ljudbild som perfekt

fångar texternas sinnesstämning. Det är vemodigt och samtidigt hoppfullt. Det personliga anslaget stärks av att Andrea har bjudit in systerbarnen för att sjunga i Shadows of our Past.

” Oh your skin I wonder how it feels... One Last time”

En av höjdpunkterna på skivan är One Last Time, en låt där det musikaliska underbarnet Elias djupa stämma adderar ytterligare en dimension till EP:n. Det som uppstår när de båda artisterna möts i studion kan närmast beskrivas som tidlös popmagi.
– Han sjunger gudomligt. Att träffa honom var som att möta ett väsen, minns Andrea.

A New Shape handlar om en förvandling, om att vara på väg. Mot någonting annat.
Någonting bättre.
Någonting nytt.

Det har gått tio år sedan Firefox AK släppte det hyllade debutalbumet Madame Madame, en skiva som på flera sätt blev banbrytande för inte minst den svenska elektronika-scenen. Då bestod hennes ”band” av en ipod som följde med henne på otaliga turnéer både i Sverige och utomlands. Under en tid var hon också gitarrist i Hello Saferides liveband och hörs på duetten Long Lost Penpal från Hello Saferides förstlingsverk Introducing: Hello Saferide. Efter det tog karriären fart på allvar vilket bland annat resulterade i en Grammisnominering för albumet If I Were a Melody. Uppföljaren, Color the Trees, gavs ut på ett storbolag i Tyskland och singelspåret Boom Boom Boom blev en rejäl radiohit i landet. Vid samma tid fick Firefox AK även det ärofyllda uppdraget att agera förband åt megabandet The Hurts under deras Europaturné.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Diskografi: 

2011 Color The Trees
2008 If I Were A Melody
2006 Madame, Madame!

Skivbolag: 

Razzia Records

Promotion: 

Ami Mörén
Head of marketing – Production manager – PR
ami@razziarecords.se
+46(0)707337772

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)