Maia Hirasawa

- Det känns som att komma hem, säger Maia Hirasawa.
När hon började skriva musik som tjugoåring var det just på svenska. Sedan har de svenska låtarna alltid funnits, levt ett parallelliv vid sidan om de framgångsrika låtarna på engelska och japanska.
- Men nu kunde jag inte vänta längre.
Och just så låter "Vacker och ful" - som att den håller på att sprängas av längtan. Maia Hirasawa har tidigare släppt tre album på engelska i Sverige, men att det är nåt särskilt viktigt med Vacker och ful går inte att ta miste på, från de första gitarrtonerna i förstaspåret Aldrig. Aldrig är en låt som skrevs en vårdag i Sendai, Japan när Maia flyttat dit för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ”några extremt maxade jobbår”. Den kom att sätta tonen för hela skivan. I låtarna har Maia Hirasawa grävt bakåt i sin historia, gamla kärlekshistorier, vänner och känslor som en gång legat begravna. Ingen kan som Maia Hirasawa sjunga ”jag slåss varenda dag” och ”det är nåt fel på mig” och få det att låta som en lätt vårbris och ett löfte om en ny dag.

Läs mer

Turnédatum

Datum Arena Stad, Land Biljett
2019-03-29 Södra Teatern Stockholm
2019-03-30 Stora Teatern Göteborg
2019-03-31 Victoriateatern Malmö

Mjukheten och den råa ärligheten i kombination för tankarna till en tidig Ted Gärdestad, även om referen-slistan inför inspelningen ljudmässigt varit Feist, Arcade Fire, Rufus Wainwright. Maia har tidigare spelat in det mesta av sin musik själv, men den här skivan är inspelad ihop med producenten Jonas Svennem (Win-hill/Losehill).
- Jonas och jag började jobba ihop när jag hört den första Winhill/Losehill-skivan. Den slog an nånting i mig som jag inte känt på länge, så jag frågade om vi skulle testa att jobba ihop och det klickade på en gång.
Målet var att göra en organisk skiva som verkligen kändes. För att hitta rätt nerv har Maia och Jonas spelat de flesta instrumenten själva.

Om du hittar en filmisk ton i Maia Hirasawas musik är du inte fel ute. Hon bor i Stockholm men har de sen-aste åren spelat mest i Japan, och jobbar även som kompositör. Hon har gjort filmmusik, teman till teveserier och reklamfilmer. Hon gjorde till exempel ledmotivet till Shinobu Yaguchis ”Wood job” och en reklamfilm med hennes musik har vunnit Cannes Lions på Cannes reklamfilmsfestival.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Diskografi: 

Though I´m Just Me (Sverige, 2007)
GBG vs STHLM (Sverige, 2009)
Dröm bort mig igen EP (Sverige, 2010)
Maia Hirasawa (Japan, 2011)
Boom! (Japan, 2011)
We Got It (Japan, 2012)
The Japan Collection (Japan, 2013)
What I Saw (Sverige/Japan, 2013)
The Japan Collection (Swedish Edition) (Sverige, 2015)
Vacker och ful (Sverige, 2016)

Skivbolag: 
Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)