Karl Jonas & Blood Music

Det är nu 15 år sedan Karl Jonas Winqvist debuterade som en av frontfigurerna i bandet First Floor Power (tillsammans med bl. a Jenny Wilson) med albumet ”There is Hope”. Det har blivit en hel del skivor och turnéer sedan dess. Både med FFP och soloprojektet Blood Music.
Hösten 2015 var det äntligen dags för Karl Jonas & Blood Musics nya album (nytt namn alltså för Blood Music projektet) som även släpps som en vansinnigt fin, limiterad vinylutgåva på nystartade egna skivbolaget ”Sing a Song Fighter”.

Läs mer

”Vad albumtiteln syftar på? OK, jag säger inte att det ser ljust ut. Med havsbottnar fulla med plast, flyktingströmmar och kaos runt om i världen. Men jag vägrar säga att det är kört. Herregud, hur skulle jag kunna säga det med två små barn hemma som storögt och intet ont anande ställer frågor om deras framtid. När jag nu sitter med färdiga albumet i handen, inser jag att arbetet med skivan till stora delar har handlat om detta att blicka både framåt och bakåt, att försöka närma mig sjuåringen inne i mig, samtidigt som jag nu skriver till en annan sjuåring som står här mitt framför mig”.

Det är nu 15 år sedan Karl Jonas Winqvist debuterade som en av frontfigurerna i bandet First Floor Power (tillsammans med bl. a Jenny Wilson) med albumet ”There is Hope”. Det har blivit en hel del skivor och turnéer sedan dess. Både med FFP och soloprojektet Blood Music. Dom förstnämnda spelade på Roskilde festivalen, turnerade med bandet Electrelane i Frankrike och öppnade för Daniel Johnston på hans första Sverige-spelning. Blood Music i sin tur gjorde en turné i Skottland där dom spelade på den legendariska ö-festivalen Homegames, spelningar i Istanbul och Belgrad där lokala musiker gjorde gästinhopp. Och störst var kanske när Blood Music öppnade för Belle and Sebastian på Globen, Annexet i Stockholm. Men då var då och nu är nu. Under det senaste året har Winqvist även producerat andras skivor som t. ex Jan Hammarlunds engelskspråkiga skiva och nu senast den finlandssvenska duon Vasas Flora och Faunas debutalbum. Hösten 2015 är det äntligen dags för Karl Jonas & Blood Musics nya album (nytt namn alltså för Blood Music projektet) som även släpps som en vansinnigt fin, limiterad vinylutgåva på nystartade egna skivbolaget ”Sing a Song Fighter”.

Det är en fantastisk grupp musiker som backar upp Winqvist på sång och allehanda klaviatur: Basisten Joachim Ekermann och gitarristen Marcus Palm har funnits med Blood Music sedan debutalbumet ”Sing a Song Fighter” (2006), och så spelar också tre av Karl Jonas favorittrummisar på skivan: Per Lager (FFP), Lars Skoglund (Lykke Li, Goran Kajfes m.fl.) samt Fredrik Björling (f.d. Dungen) som förgyller den episkt svängiga, instrumentala ”The Long Goodbye”. I refrängen till ”I Gotta Go” hörs även Mariam Wallentin (Wildbirds and Peacedrums) för att nämna några. Men det går samtidigt inte att ta miste på att det är ett soloalbum från Karl Jonas – nu för första gången under eget namn och skivan präglas av hans fantasifulla och detaljrika arrangemang och en oändlig nyfikenhet på musik som här bidrar till att skapa en djupt personlig och kompromisslös samling sånger.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Skivbolag: 

Sing a Song Fighter

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)