Nina Kinert

Nina Kinert är en science fictionfantast från Stockholm som trollbundit såväl unga popnördar som medelålders vinylsamlare med sin gudalika röst och sin innovativa popmusik under senare halvan av 00-talet. 2010 var hon tillbaka med sitt fjärde album "Red Leader Dream", en skiva inspirerad av Star Warstriologin, och 2015 kom hennes femte album "On Ice".

Läs mer

Tiden sedan föregångaren "Pets and Friends" har Nina spenderat i turnébussar runt om i Europa. I synnerhet i Holland och Frankrike där hon spelat för utsålda hus efter att singlarna "Beast och "Love Affair" roterat flitigt på A-listorna.

Red Leader Dream är ett audiellt manus till en sjunde Star Wars saga som utspelar sig på ökenplaneten Tatooine efter "The Return of the Jedi". Ett äkta science fictionepos om kärlek, hopp och äventyr betraktat genom ett fantasyfilter.

"När jag var tolv opererade jag in metallskenor i ryggen och under den långa sjukhusvistelsen såg jag Star Warsfilmerna oräkneliga gånger. Sen dess har jag alltid drömt om att spela en roll i rymdmästerverket. Efter smått overkliga händelser i mitt högst verkliga liv fick jag inspiration nog att själv skriva min egna galaktiska saga" säger Nina och sträcker på robotryggen.

Det enda sättet att fullfölja visionen var att själv agera producent, rollbesättare och skivbolagsboss. Ett slitsamt och stundtals ensamt jobb, men nödvändigt för att rättvist förverkliga idén om detta projekt.

Resultatet blev syntinsvept, atmosfärisk och rytmdriven pop där tankarna vandrar bortåt Cocteau Twins, Enya och Stevie Nicks. Ninas starkaste vapen, de smittsamma melodierna och den nästintill övernaturligt vackra rösten, har fått mer plats än någonsin.
Vid skivinspelningen i Svenska Grammofonstudion i Göteborg medverkade Jon Ölmeskog (Silverbullit), Linnea Olsson (Paintbox), Pontus Levahn (Torpedo och Tiger Lou), Jonas Gustafsson (Division of Laura Lee) samt Ellekari Sander (The Tiny). Till att mixa skivan valdes Christoffer Berg (Fever Ray, The Knife, Hird).

Turnéperiod: 

På förfrågan

Diskografi: 

2015 On Ice
2010 Red Leader Dream
2008 Pets & Friends
2005 Let There Be Love
2004 Heartbreaktown

Skivbolag: 

NinKina Recordings
another.records

Javascript need to be enabled in order to view this page
Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)