Mean Streets

Mean Streets är inte en soloskiva med Amir Chamdin.
Det är inte heller ett vanligt rockband.
Vad är det då?
Lyssna själv och avgör..

Läs mer

Musikaliskt låter det som inget annat mångsysslaren – långfilmsregissören/popstjärnan – Amir Chamdin tidigare hållit på med.
En del kallar det för galen rockabilly-Tarantino-sjuttiotals-soul, andra för svängig post-punk-pop eller spagettiwestern. Att kategorisera Mean Streets är, som sagt, inte det enklaste.

Tanken var aldrig att spela in en skiva, utan mer ha roligt i studion och se vad som kunde komma ut i slutändan. Inget mål, inga färdigritade planer.
Efter några nätter med trummisen Brady Blade började det dock växa fram några demo-inspelningar i varierande stilar. Och precis det var meningen hela tiden, att inte fastna i förutbestämda mönster utan bara se vad som kommer ut när människor och musiker möts i en studio.

Projektet växte sig seriösare. Nicke Andersson (The Hellacopters) kallades in, och bidrog som producent, musiker och låtskrivare. Inspelningarna flyttades till Studio Cobra med Konie (Martin Ehrencrona) som tekniker & medkompositör och plötsligt hade de anspråkslösa demo-nätterna i studion vuxit till ett fullfjädrat album och Amirs soloskiva till ett tydligt koncept.

Men hur bra är det då? Galet bra..!
Lyssna själv och avgör.

Line up: 

Amir Chamdin - Lead Vocals
Nicke Andersson - Guitar
Dolf de Borst - Bass
Tobias Egge - Guitar
Tomas Eriksson - Drums
Monica Starck - Backing Vocals & Guitar
Pernilla Andersson - Backing Vocals & Piano

Diskografi: 

2009-09-30 Mean Streets

Skivbolag: 

Sheriff Records / Warner

Promotion: 

Jenny Schyttberg
Warner Music Sweden AB
+46 8 752 26 05
+46 706 24 30 23
jenny.schyttberg@warnermusic.com

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)