Hong Faux

- "Vi vill köra över publiken med melodier och tunga riff, oväntade svängar och en bred blandning av rockgenres."

Den 6e November 2015 släppte Hong Faux sitt andra fullängdsalbum "A Message from Dystopia" som musikaliskt, och textmässigt, tar en ordentlig titt på det moderna livet genom glasögonen på en person på samhällets utkant. Plattan som Anders Fridén refererat till som en "monsterplatta". Albumet är co-producerat av Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) som hjälpt bandet omdefiniera sitt koncept och de stora, melodiska refrängerna har nu fått ta ännu mer plats.

Läs mer

- "Vår ambition är att kombinera sjuttiotalets riffs och nittiotalets melodiska delar med modern rock. Vi har alltid gillat pop-refränger och var övertygade om att de stora, tuffa rockkillarna skulle tycka vi var töntar. Vi hade fel... Jag antar att även tuffa människor gillar att bli kliade på ryggen ibland."

- " Vi gör hits för att vi är bra på det - och alla människor gillar bra melodier - även de som aktivt förnekar det."

Med Razzia i ryggen, tillsammans med tyska musikbranschlegendaren Henk Hakker som manager, har bandet rätt uppbackning för att fånga stor uppmärksamhet. Anders Fridén, skivbolagsboss och sångare i In Flames, har under en lång tid haft ögonen på bandet som prisats av bla Classic Rock Magazine, Sweden Rock Magazine och gjort en direktsänd TV-konsert tillsammans med Rival Sons på legendariska Rockpalast i Tyskland. Kvartetten har hittills gjort närmare 100 gig i Europa och delat scen med bland annat; D-A-D, Rival Sons, Coheed and Cambria och Babyshambles. Du kan lita på att Hong Faux levererar tyngd och melodi. Precis som de alltid gjort.

Turnéperiod: 

På förfrågan

Line up: 

Nik Serén - sång, gitarr
Björn BIllgren - gitarr
Johan Bergqvist - bas, sång
Jonathan Hummelman - trummor, sång

Diskografi: 

2015 A Message From Dystopia
2013 The Crown That Wears The Head

Skivbolag: 

Razzia / Selective Notes

Pressbilder: 
(Klicka på bilderna för större storlek)